Blockchain Bites: Binnen de kosmos, Bitcoin bij $200B, DeFi Surges

Handelaren verwachten dat de bitcoin hoger zal gaan. DeFi is aan het groeien in het webverkeer. En Cosmos is springlevend, ondanks interne ruzies.

Bovenste plank

Geen sektes

Cosmos, het blokketen-interoperabiliteitsproject dat een klein ICO in een bloeiend ecosysteem veranderde, kwam bijna tot een einde in februari 2020 toen de medeoprichters van het project zich in een verhitte vete storten. Het is nu een bewijs van open-source samenwerking en teamwork. „De Cosmos-gemeenschap is erin geslaagd om verder te rijpen dan een persoonlijkheidscultus, zonder de oprichters in martelaren te veranderen, door samen te werken om de individuele invloed op de gedeelde bronnen te verminderen“, zegt CoinDesk’s Leigh Cuen.

In het verlengde

De blockchain-dochteronderneming van messaging-app-gigant LINE heeft voor het eerst haar inheemse token ter beschikking gesteld aan in Japan gevestigde handelaren. BitMax – geëxploiteerd door LVC Corporation van LINE – is de eerste cryptobeurs in Japan geworden die LINK (LN) aanbiedt.

U leest Blockchain Bites, de dagelijkse roundup van de meest centrale verhalen in blockchain en crypto nieuws, en waarom ze belangrijk zijn. U kunt zich hier aanmelden voor deze en alle nieuwsbrieven van CoinDesk.

Australische regels

De Nationale Liga van het Rugby van AustraliÓ (NRL) kondigde Maandag aan het een op blokketen-gebaseerde app loodste die door het het octrooi en intellectuele eigendomsbureau van het land wordt ontwikkeld. Het platform, dat Smart Trademark wordt genoemd, staat de wettelijke eigenaars van een handelsmerk toe om online winkels en hun leveringsketens met een overheidsregister te verbinden, zodat zij zich van vervalste websites kunnen onderscheiden.

Snelle bites

DeFi-token YFI stijgt snel na een vermelding op Binance (Decrypt)

Bitcoin’s market cap benadert $200 miljard, waardoor de waarde gelijk is aan die van Netflix en AT&T (Decrypt).

DeFi-sites zien een toename van het webverkeer (The Block)

Tuur Demeester’s Adamant Capital fonds sluit stilletjes (The Block)

„Bitcoin manie lijkt bijna weer in volle bloei te zijn,“ zegt Bloomberg.

Markten

CoinDesk verslaggevers Sebastian Sinclair en Omkar Godbole hebben het laatste nieuws:

Bitcoin is op jacht naar een nieuwe jaarlijkse high, omdat ze maandag vroeg boven de 12.000 dollar zijn overgestoken. De cryptocurrency pikte biedingen op tijdens de Aziatische handelsuren en steeg van $11.750 naar $12.068, volgens de Bitcoin Price Index van de CoinDesk. Een pauze boven $12.118 ziet er waarschijnlijk uit, omdat de stijgende vraag te zien is in het sterke uurvolume dat blijft stijgen met de stijging van de waarde van de Bitcoin. Als bitcoin erin slaagt om het $12.118 niveau te overtreffen, zou het volgende doel het hoogtepunt van $12.325 zijn dat begin augustus 2019 werd bereikt. Crypto investeringsfirma Three Arrows Capital’s mede-stichter Kyle Davies zei dat het gedecentraliseerde ecosysteem van het Ethereum (DeFi) een andere katalysator zou kunnen zijn die de recente rally van de bitcoin ondersteunt.

Advies

Bitcoin’s gestolen revolutie

„Machtssystemen hebben snel de controle over Bitcoin. En hun prikkels zijn niet je prikkels“, zegt Evan Shapiro, CEO van O(1), het team achter het Coda Protocol. Bitcoin zou een open systeem zijn dat eigendom is van de gebruikers. In plaats daarvan wordt het steeds meer georkestreerd door tussenpersonen en machtige mijnbouwbelangen, stelt hij.

Waardering van Open-Source

Noelle Acheson’s Crypto Long & Short kijkt deze week naar hoe open-source netwerken waarde creëren en niet creëren. Het resultaat? Kopiëren is eenvoudig en wordt steeds waarschijnlijker. Maar de grootte en het publiek bepalen of projecten uiteindelijk succesvol zullen zijn. „Je kunt een open-source technologie kopiëren. Maar wat een technologie waarde geeft is de gemeenschap en de netwerkondersteuning van gebruikers“, schrijft ze.

Decentrale Klaar Volgende keer

Ben Goertzel, de oprichter en CEO van SingularityNET, een AI-marktplaatsproject op basis van een blokketen, schrijft dat COVID-19 de behoefte aan decentrale technologie heeft blootgelegd. „Gedecentraliseerde IT kan nu, ruwweg, de plaats zijn waar internettechnologie zich direct na de dot-com crash bevond. Hoewel de speculatieve luchtbel uiteenspatte, heeft de technologie die werd gebouwd terwijl ze in de jaren 90 werd opgeblazen, de basis gelegd voor de net-centrische wereld die we vandaag de dag hebben.