Inflytelserik kryptoanalytiker säger att Bitcoin kan nå 5 miljoner dollar – men de flesta handlare tappar pengar

En välkänd Bitcoin-influencer och analytiker gav bara en av de mest hausseartade Bitcoin Evolution förutsägelserna på rekord och sa att den bästa kryptovalutan kunde skjuta i höjden till 5 miljoner dollar.

Den pseudonyma analytikern, känd i branschen som Carl the Moon, har en kollektiv följd av 170 000 på Twitter och YouTube.

I en ny intervju med Coin Post säger han att den djärva förutsägelsen beror på framtiden för fiatvaluta

”Om man tittar på världens valutautbud värderas det för närvarande till 100 biljoner dollar. Om Bitcoin tar över hela denna pool av likviditet, denna fiatpengepool, betyder det att Bitcoin potentiellt kan ta över detta marknadsvärde och det skulle sätta Bitcoin på cirka 5 miljoner dollar per Bitcoin. ”

Carl säger att han tror att det nuvarande globala ekonomiska landskapet är gynnsamt för kryptovalutan

”Jag tror att det är uppenbart att Bitcoin så småningom kommer att bryta 20 000 dollar. Vi ser centralbanker skriva ut valuta som aldrig förr. Och vad vi ser är [en] historisk mängd valutatryck, detta är det exakta scenario som Bitcoin skapades för. I grund och botten ser Bitcoin extremt hausse ut, mycket mer hausse än på teknisk nivå. ”

Medan den pseudonyma analytikern är hausse på Bitcoin, säger han att de flesta handlare sannolikt kommer att förlora pengar på att försöka tida BTCs prisåtgärd.

”Jag tror att människor som innehar Bitcoin kommer att vara de största vinnarna i världen eftersom Bitcoin har varit den bäst presterande tillgången under det föregående decenniet. Det kommer enligt min mening att fortsätta att vara den bäst presterande tillgången under detta decennium.

Handlare kan tjäna mer pengar än innehavare om de aktivt handlar och om de vet vad de gör. Men människor som inte är erfarna tenderar att förlora pengar när de handlar. Cirka 80 till 90% av de människor som handlar tappar faktiskt pengar över tiden. ”

På kort sikt säger analytikern att Bitcoin bara behöver bryta $ 14 000 för att starta den stora uppåttrenden.

”Jag tror att Bitcoin för närvarande är på en tjurmarknad men jag är inte så säker på att vi har startat den stora Bitcoin-tjurkörningen ännu … Den stora frågan är om Bitcoin kommer att kunna bryta denna tidigare höjdpunkt. Det var ett högt värde på ungefär 14 000 dollar här i juni – juli 2019. Jag tror att när vi bryter denna nivå kan jag säga med säkerhet att vi är garanterade på en tjurmarknad. ”

Carl, som säger att Bitcoin måste hålla sig över en viktig teknisk indikator för att ha en chans att bryta mot nyckelmotståndet på $ 14.000 och sedan gå vidare till $ 20.000.

”För att vi ska nå $ 20 000 måste vi självklart först nå $ 14 000, men ännu viktigare måste vi bryta det. Om vi ​​blir avvisade här, skulle det vara ett dåligt tecken …

Om Bitcoin kan hålla sig över detta glidande 20-veckors genomsnitt här, kan 20-veckan se ut så här och vi kommer att se Bitcoin-priset kanske göra något liknande. I så fall kanske vi kan se Bitcoin bryta över 14 000 dollar före april 2021. När vi bryter 14 000 dollar tror jag att vi kommer att se ett enormt ljus. Vi kommer att se ett massivt steg upp till 20 000 dollar. ”