Institutionelle investorer gemmer ikke krypto, men de hjælper den med at vokse

Institutionelle aktører kommer til kryptoøkosystemet, men hvordan vil de påvirke branchen? Vil de øge det eller kollapse det?

Verdensøkonomiens tilstand har skubbet institutionelle investorer til at lede efter alternative investeringsmetoder. Og oftere og oftere bliver Bitcoin (BTC) et sådant værktøj.

Siden august har business intelligence-firmaet MicroStrategy købt BTC til en værdi af i alt 425 millioner dollars. Samtidig skabte den digitale aktivforvalter Grayscale Investments rekordmængder i både første og andet kvartal i år ($ 1,4 mia. I alt).

Men skal vi fejre institutionelle investorer som kryptos “frelser”? Eller tværtimod, er det dem, der vil føre til den digitale aktivsindustris undergang?

Sikre aktiver er i en verdensomspændende krise

Før jeg besvarer ovenstående spørgsmål, skal vi se på hovedårsagen til, at institutioner ser på krypto. Der er en verdensomspændende krise, når det kommer til at generere afkast fra det traditionelle markeds sikre aktiver. Instrumenter med lav risiko, såsom opsparingskonti og obligationer af høj kvalitet som U.S. Treasurys, har leveret minimale afkast i de senere år. Afkastet er så lavt for disse aktiver, at inflation ofte spiser fortjenesten og efterlader investorer med et negativt investeringsafkast eller ROI.

Desuden bruger nogle nationer som Danmark, Schweiz og Japan negative renter til at øge økonomien. Selv om det er en god måde at bekæmpe deflation på, afholder negative og lave renter folk fra at investere i sikre aktiver. Dette betyder dog ikke, at traditionelle instrumenter svigter investorer. I stedet for gennemgår vi en fase i verdensøkonomiens udvikling, hvor investeringer med lav risiko endnu ikke giver anstændigt afkast til investorer.

Når det er sagt, vil dette skabe interesse for kryptokurver, indtil den globale økonomi går videre til en fase, hvor traditionelle aktiver begynder at klare sig godt igen. Sammenlignet med det generelle marked har den digitale aktivindustri udviklet sig i et meget hurtigere tempo med flere årsager bag dette fænomen. Den lovgivningsmæssige kontrol omkring markedet er begrænset, og kryptoprojekter har en anden tankegang. Det nuværende teknologiniveau tillader og tilskynder også virksomheder i rummet til at innovere.

Som et resultat er krypto blevet en moden industri, der har en historie med at give fremragende afkast til investorer. Endvidere, selv midt i en global økonomisk krise, er Bitcoins volatilitet på rekordlave niveauer. Og jo mindre volatil et aktiv er, jo lavere er risikoen for investorer.

Mens ovenstående gør krypto attraktiv for enkeltpersoner, tilbyder det nuværende digitale aktivmarked institutionelle investorer en måde at imødekomme deres investorers ROI-forventninger på. Indsatsen er høj, og de undersøger Bitcoin af en meget god grund.

Den nylige institutionelle bølges indflydelse på krypto

Folk i krypto tror ofte, at institutionelle investorer vil være de vigtigste facilitatorer for det næste Bitcoin-boom. Det er dog ikke ligefrem tilfældet her. Og det modsatte – at institutioner vil ødelægge kryptomarkedet med deres hvalstore investeringer – er heller ikke sandt.

I stedet for at „ødelægge“ kryptomarkedet eller lancere Bitcoin „til månen“ hjælper institutionelle investorer kryptomarkedet med at modnes og gør det mere effektivt. For eksempel, når BTC er underpris, bruger de denne ineffektivitet til at drive det op, og de bringer det ned, når det digitale aktiv er for dyrt.

Da institutionelle investorer er erfarne investorer med stor pengemarkedserfaring, følger de ovenstående fremgangsmåde for at begrænse deres risici og maksimere deres afkast. Dette dæmper volatiliteten og øger markedets likviditet. Faktorer som Bitcoins vedtagelsesrate og den aktuelle makroøkonomiske situation har dog en større indflydelse på den underliggende langsigtede BTC-prisbevægelse end institutionelle investorer.

På bagsiden betyder et mere modent marked også, at de potentielle gevinster ved kryptoinvesteringer også vil falde. Men dette vil ikke føre til den digitale aktivsindustris undergang. I stedet er det et tegn på den naturlige udvikling, som alle nye markeder gennemgår, når de går ind i masseadopsionsfasen, hvilket vil resultere i en mere moden, mere stabil, mindre ustabil kryptokurrency-sektor.

Når det er sagt, tager stærke positioner i krypto, ligesom hvad MicroStrategy gjorde for nylig, et købsignal til andre institutionelle investorer, der vil se kryptovaluta som en seriøs aktivklasse. Det er vigtigt at bemærke, at MicroStrategys sag med Bitcoin har stor betydning i betragtning af, at firmaet er et børsnoteret selskab, der er noteret på Nasdaq-børsen.

Derfor har den strenge krav til finansiel omhu til sine aktionærer. Ved at erhverve betydelige mængder BTC mener MicroStrategy overbevist om, at dette skridt ikke vil have negative virkninger på dets aktiekurs eller virksomheders sociale ansvar.

Hvis en privat virksomhed – uanset hvor stor – havde indtaget den samme position i krypto, ville det ikke være en større nyhedshistorie som MicroStrategys.

Med institutionelle investorer ser crypto frem til en lysere fremtid

I 2017 havde vi ikke mange institutionelle investorer på kryptomarkedet. Med så megen frygt for at gå glip af, hype og svig samt så mange cybertrusler, var spekulation den vigtigste kraft, der var drivkraften for det oprindelige mønt-tilbud dille og ekstreme tyremarked.

Da effektiv regulering finder sted i flere jurisdiktioner, og institutionelle investorer gør markedet mere effektivt, er krypto mere moden end nogensinde. Færre risici og godt afkast gør Bitcoin til en attraktiv alternativ investering for institutioner. Og nu kommer de til branchen i stort antal.